Főoldal » 2020 » November » 1 » 12 őszi kreatív ötlet gyerekeknek
5:38 PM
12 őszi kreatív ötlet gyerekeknek


Az alábbiakban őszi falevelekből készült ötleteket mutatunk inspirációként. A gyerek élvezni fogja a nagy beszélgetéseket a séta során, a közös kreatívkodást otthon anyával, apával vagy a nagyszülőkkel. És ne feledd, addig is, amíg a gyerek gyűjtöget, kivág, ragaszt, kötöz; észrevétlenül fejleszti a kézügyességét és még egy sor más képességét is.

 

1. Őszi hangulatmécses
A falevelek szárait és vastagabb ereit vágjátok ki. Áztassátok bele vízbe, hogy valamennyire felpuhuljanak a levelek, majd szárítsátok le a nedvességet papírszalvétával. A faleveleket tetszés szerint ragasszátok fel a befőttes üvegekre. Válasszatok ehhez illő kötözőt vagy madzagot, és már kész is az őszi hangulatmécses.

Fotó: icreativeideas.com


 

3. Őszi előszobadekor
Egy feleslegessé vált fadeszkára, bútorlapra - ha nincs ilyen, akkor kreatív boltokban kapható habkartonra - ragasztgassunk fel egy szép terebélyes őszi fát színes falevelekből - a lent tátható módon.

Fotó: icreativeideas.com

4. Őszi falevél csüngő - felirattal
Őszi minimal design a lakásban. A falevelekre kedvünk szerint felírhatjuk a családtagok neveit vagy a hónapokat, majd lefújhatjuk a csücskeit szórófestékkel. Még tartósabb lesz a dísz, ha a végén lakkal finoman leszórjuk.

Fotó: icreativeideas.com

5. Őszi ajtódísz falevlből
A hobbiboltokban kapható koszorút egy ragasztópisztoly segítségével ilyen szépen kidekorálhatjuk szép színes levelekből és őszi terményekből.

Fotó: icreativeideas.com

6. Őszi falevél só-liszt gyurmából
Só-liszt gyurma receptje: 20 dekagramm liszt, 20 dekagramm tengeri só, 125 milliliter hideg víz, 2 evőkanál étolaj. A tésztát gyúrjuk össze alaposan, és amíg puha az anyag, addig tegyük bele a levéllenyomatokat, illetve vágjuk ki a végleges formára. Az elkészült dísztárgyak körülbelül 3 nap alatt szobahőmérsékleten kiszáradnak.

Fotó: icreativeideas.com

7. Meghívó vagy ajándékkártya levélmintával
Vízfesték vagy tempera segítségével ilyen ízléses levéllenyomatok készülhetnek. Az egyedi szülinapi meghívót vagy ajándékkártyát tervezzétek meg előre – vágjátok ki a dekorpapírt, hajtogassátok tetszés szerint, és végül rákerülhet a levéllenyomat.




Fotó: icreativeideas.com

8. Őszi lakásdekor dísztökkel
Zöldségesnél vagy hipermarketekben kapható dísztökökre ragasztgassátok fel a séta közben összegyűjtött faleveleket. A dekorációt lakkal fújjátok le. Éke-dísze lehet a lakásnak, amire a gyerek nagyon büszke lesz.


 

Fotó: icreativeideas.com

9. Őszi falevél tálacska
Az őszi falevél tálacska dekupázs technikával, más néven szalvéta technikával készül. Egyáltalán nem nagy ördöngösség. Nézd csak, ebben a cikkünkben mutatjuk a trükköt >>, amit már óvodás gyerekkel együtt is elvégezhetünk.




További hasonló ötletek>>

Fotó: icreativeideas.com

10. Őszi szélcsengő színes falevelekből
A kép önmagáért beszél. A gyerekek élvezni fogják az őszi szélcsengő elkészítésének minden percét.

Fotó: icreativeideas.com

11. Mesefigurák falevélből és wc-papír gurigából
Gyűjtsétek a wc-papír gurigákat és a gombokat, amikből ilyen kedves őszi legények és leányok készülhetnek. Szemeket hobbiboltban vagy kreatív boltban kaphattok, vagy egyszerűen fekete filccel odarajzoljátok.

Fotó: icreativeideas.com

12. Zászlócskák falevélből és újságpapírból
Régi újságpapírból és őszi falevelekből hangulatos zászlódekor készülhet. Íme.


 

Fotó: icreativeideas.com
Forrás: https://m.koloknet.hu/szulo-es-gyerekneveles/12-oszi-kreativ-otlet-gyerekeknek-ilyen-szuper-hetkoznapi-targyak-keszulhetnek-szines-oszi-falevelek/

Kategória: Őszi kreatív | Megtekintések száma: 335 | Hozzáadta:: másodikos | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]