Főoldal » Napló » Üzenő füzet » Naptár

Színházlátogatás
Információ | 2014-01-31, 8:14 PM
Gózon Gyula Kamaraszínház: Pinokkió

Carlo Collodi regényét színpadra írta: Litvai Nelli


A Gózon Gyula Kamaraszínházban újra életre kel a régi történet. A felnőtt nézők számára már jól ismert színművészeink varázsolják elénk a történetet ebben a klasszikussá érett zenés színdarabban. Az olasz mese magyarrá vált az évek során, reméljük, most nálunk is otthonra lel!
 
Pinokkió – őt senkinek nem kell bemutatni! Valamilyen formában mindenki találkozott már vele: A fadarabként kezdi, akiből egy idősödő szegény ember kifarag magának egy bábut, hogy ne maradjon egyedül öregkorára, – ám a fabáb kicsit fafejűnek tűnik, játszani akar és csavarogni, szabadon kószálni, nem pedig rögtön iskolapadba ülni. A kalandozás izgalmas és gyakran veszélyes helyzetekbe sodorja Pinokkiót, sok jó és rossz emberrel és állattal ismerkedik meg. Eleinte nem is tud különbséget tenni, gyakran félreérti a segítőkészséget és nem jön rá a gonosz szándékokra, nem ismeri fel, ki segíti. De hiába „csak” egy fabáb; de szíve van, és ez a szív igazi életet ajándékoz neki. Útitársai a kalandozásban: a Táltos Tücsök és a Pillangó, titokzatosan segíti a Kékhajú Tündér és gyakran félrecsábítja a Macska és a Róka, ám végül hazatalál Gepettohoz, a családi fészekbe.
 
„Pinokkió figuráját azt hiszem, nagyon lehet szeretni – hiszen mindannyian vágyunk arra, hogy a saját utunkat járjuk, ne mások döntsék el az életünk alakulását. – még akkor is, ha ezen a „saját úton” néha szamarak leszünk is. Eközben észre sem vesszük, hogy mi mindent megtanulunk  útközben: Emberré érünk.”                                                                                                                                                                                                                                                                                   (Czeizel Gábor)
Szereplők:

Pinokkió : Hajdú László
 
Táltos Tücsök : Turóczi Éva
 
Kékhajú Tündér : Haik Viktória
 
Sántha Róka: Máté Krisztián
 
Vakné, Macska/Arnold, a pók : Takács-Kiss Zsuzsanna
 
Gepetto, öreg ezermester: Mucsi Sándor
 
Meggyesorrú, asztalos/ I. Nyest/Léghajós/Tonhal : Pintér Gábor
 
Csendőr/Gazda/Hajóskapitány/Mutatványos: Bor Viktor
 
Pillangó : Széll Attila
 
Kanóc/II. Nyest: Steiner Imre Manó
 
Nyulak/Árusok/Elrabolt gyerekek : Endrédi Nóra, Kovács Benedek, Kusztván Zsófia, Matusz Mirtill, Siket Mátyás, Varga Benjámin
 
Alkotók:

Díszlet: Czeizel Gábor 
Jelmez: Veréb Dia
Koreográfus: Lisztóczky Hajnal
Zenei vezető: Kertes Anna
Súgó: D. Szabó Erzsébet
Rendezőasszisztens: Kabódi Szilvia
 
Rendező: Czeizel Gábor
Producer: Szabó Ágnes
 
Jegyár: 1200.- Ft.     Játékidő: kb. 120 perc
 
Hozzáadta:: másodikos | | Címkék (kulcsszavak): program
Megtekintések száma: 246 | Érvényessége: 2014-02-28 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]