Főoldal » Napló » Üzenő füzet » Naptár

Panírozz 5 perc alatt!
Információ | 2014-06-19, 6:51 PM

A következő cikk nem saját szerzemény, találtam. Viszont a szerző ismeretlen számomra.

Ismerős a helyzet, amikor sok kis apró gombát, vagy csirkefalatkát kell panírozni? 1 kg apró csiperkegomba vagy csirkemell panírozása 5 perc alatt, kevés mosogatással? Lehetséges !

Sokszor az ember nem is gondolja, honnan kap majd nagyon jó ötletet, vagy ihletet. Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy egy írótól tanulok majd egy szuper panírozási technikát. Az interjúban, mely Dragomán Györggyel és családjával készült, az író mesélt arról is, hogy szeret főzni és a gyerekei kedvence a ropogós csirkefalatok, melyet ő egyszerűen készít. Elárulta azt is, hogyan. Persze kipróbáltam, és azóta én is így panírozok, de valamiért nem is jutott eszembe korábban ezt leírni!

És hogy hogyan született belőle ez a bejegyzés? Nos, az ihlet a Cafeblog VIP program gasztrofotózásán jött.  [​IMG] Így hát, íme!

 

A módszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben fogunk panírozni. Tegyük bele a a panírozni kívánt gombát, és adjunk hozzá joghurtot. Nekem kb. 70 dkg csiperkéhez 1 evőkanál joghurtra volt szükségem. A mennyiség függ attól, hogy mennyi a panírozandó mennyiség, illetve mekkora annak a felülete (mennyire apró). Rázzuk jól össze. Fontos, hogy a joghurt jól benedvesítse a felületet, de ne tocsogjon.

Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze.

Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd!

Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás!

És lehet sütni:

Csirke esetében is hasonló a helyzet, kis módosítással: vagyis a csirkéhez adjunk joghurtot, ehhez tegyünk fokhagymát is. Rázás! Majd keményítőt adjunk, ettől ropogós lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a felvert tojás. Rázás! És végül a zsemlemorzsa. Rázás!

Sajnos, a kisült rántott combot nem tudtam lefényképezni, mert a család elkapkodta.[​IMG]

Hozzáadta:: másodikos | | Címkék (kulcsszavak): recept
Megtekintések száma: 188 | Érvényessége: 2014-07-19 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]